Hulphond Finnley

Graag wil ik u voorstellen aan Finnley (stamboomnaam Pet pursuit Griffin to Mazar's Sharif) Hij is de steun en toeverlaat van Suus.  Finnley is op zijn plek en heeft een belangrijke taak ik ben vooral trots op hem. Scribendi Royal RagsnRiches is zijn zoon,  zie zijn pagina.

Onder volgt een gedicht, wat ik met toestemming mocht plaatsen (dank je wel!) En deze woorden zeggen alles, en ik hoop vooral dat een Tibetaan , hier geboren dat ook gaat geven aan jullie.

"Je ziet niks
Toch is er van alles aan de hand
Jij bent mijn alles, mijn maatje
Breng ze dat maar aan het verstand,

Ik heb jou heel hard nodig 
Veel mensen snappen dat niet,
Wat voor het oog niet zichtbaar is
Bestaat blijkbaar niet.

Trauma, overprikkeling
depressies
Zonder jou een hel
Verdriet, frustratie, innerlijke woede
Samen redden we het wel

Een heel ander leven
Het onbegrip doet pijn
dat komt er nog eens extra bij
Al zou het niet zo moeten zijn

Je bent geen Labrador of Retriever
Geen standaard hulphond
Maar wat jij voor mij betekent
Maakt onze wereld rond

Jouw onverwaardeljke liefde
Dat is het mooiste deel
Je zult mij nooit verlaten
Samen zijn we een geheel

HULPHOND STORM

Tweede kanjer waar ik erg trots op ben is Storm; zoon van Nixie Ben Mazar -I- Sharif. Geboren bij mij; hij paste in mijn handpalm. Al meteen bijzonder. Met Ellis  had ik al langer contact, wat begon met een mailtje wat mij meteen raakte. Haar Tibetaantje was overleden, en zonder hond was geen optie. Maar Ellis moest nog een paar maanden wachten op Storm. Daarom is mijn lieve Roos bij Ellis gaan logeren om de tijd te overbruggen. 
Ellis had meteen een klik met Storm, hij zou haar kameraad worden. En hij met Ellis; bijzonder om dit te mogen ervaren van begin af aan. En Storm is inmiddels uitgegroeid tot een flinke knappe reu; en met het tomeloze geduld van Ellis en veel inzet is hij inmiddels bijna klaar met zijn opleiding  De band die ik met Ellis en Storm heb opgebouwd is mij dierbaar; we wandelen, rijden paard en doen leuke dingen samen. Altijd met Tibetaantjes in het middelpunt. Want natuurlijk heeft Roos nog steeds een warm plekje in Ellis' haar hart. 

Ik vroeg Ellis om iets te schrijven wat Storm voor haar betekent:

"Storm,
Mijn superheld op vier poten.
Mijn maatje, mijn beste vriend.
Mijn vrijheid, mijn lichtje in de duisternis,
mijn hoop, mijn droom, mijn superslimme en gevoelige Storm.

Ik ben geboren met een lichamelijke  beperking genaamd Cerebrale Parese. 
Dit uit zich onder andere in spasticiteit, balans en coƶrdinatie problemen, motorieke problemen, vermoeidheid en pijn. 

Storm is de sleutel tot mijn zelfstandigheid. Hij is ADL- hulphond. Hij helpt mij bij alles wat ik nodig heb: aan- en uitkleden, deuren- en kastjes openen en sluiten , was in en uit de wasmachine halen en in de droger stoppen. Hij helpt thuis maar ook in openbare gelegenheden : de supermarkt, theater, winkels, restaurants, het ziekenhuis.
Storm zorgt voor ruimte om mij heen, zodat mensen niet tegen mij aankomen, waardoor ik val...Hij steunt mij bij spasmeaanvallen.
Hi is mijn alles. Ik ben trots.
Ik ben ontzettend dankbaar.

Tibetan Terrier World Congress

In 2022 heb ik samen met Jos Hordijk  het wereld congres Tibetaanse terriĆ«r bezocht ; een evenement wat bestaat uit verschillende dagen. Een show, een congres  waar allerlei onderwerpen besproken worden ter bevordering van het in stand houden van ons mooie ras, maar vooral het ontmoeten van fokkers van over de hele wereld. Het volgen van traineingen , scholingen en dit soort evenementen vinden wij belangrijk; immers we willen ons ras gezond houden, kritisch blijven maar ook ons presenteren. En dat is ons goed gelukt; ons fokprodukt 
Ned. Jgd. kamp. Kydroh werd Best in Show in een heel groot deelnemersveld!

Showen

Met enige regelmaat bezoeken we hondenshows met onze honden. Belangrijk is dat de hond er plezier in heeft en daar doen we alles voor om de hond te tonen als een blije zelfbewuste Tibetaan. We volgen ringtraining, vanaf pup leeftijd hoort bad en groomen bij de opvoeding. De basis van vertrouwen wordt hier gelegd. En belangrijk: we vinden het belangrijk dat onze honden ook "hond" mogen zijn. Want zeg nou zelf? Hoe leuk vind een hond het om lekker vies te worden, te zwemmen en te rollen in viezigheid; het hoort er allemaal bij. Zie onder de actie foto's

Relaxing time

"Last but not least"genieten we vooral van onze honden, wandelen, bankhangen, watersport, noem maar op.

foto's van eigenaren van Rags to Riches Tibetaantjes

Natuurlijk vind ik het leuk om foto's te ontvangen van blije eigenaren. Alle foto's die ik plaats is met toestemming van de eigenaar